Back to Top

Ergonomika

Darbs virtuvē bieži vien var būt laikietilpīgs un nogurdinošs.
Lai darbi būtu darāmi ērti, ir nepieciešama darba zonas plānošana, kas var samazināt liekās kustības.
Plānojot virtuvi būtu jāņem vērā attālums starp izlietni, ēdienu gatavošanas zonu un ledusskapi.

Strādājot pie pārāk zemas vai pārāk augstas darba virsmas, Jūs stāvēsiet neērtā pozā, kas ilgtermiņā var atstāt iespaidu uz Jūsu veselību.
Mēs piedāvājam dažādus virsmu augstumu risinājumus.
Plānojot virsmu augstumu, nepieciešams savlaicīgi pievērst uzmanību kontaktligzdu augstumam.

Parasti darba virsmas dziļums tiek veidots 60 cm, jo tas ļauj ērti aizsniegt augšējos skapīšus.
Tomēr tas nozīmē, ka augšējie skapīši būs tuvāk Jūsu galvai- tēdēļ ir jābūt piesardzīgiem.
Ja telpas izmērs atļauj, ir iespējams izveidot arī dziļāku virsmu. Tomēr tas samazinās aizsniedzamību.

Skapīši ar plauktiem var būt grūti aizsniedzami un pārskatāmi.
Turpretī skapīši ar izvilkšanas mehānismu ir ērti pārskatāmi un sniedz vieglu piekļuvi ikvienam priekšmetam.

Sienas skapīšiem ir dažādi risinājumi, tomēr, jāņem vērā to īpatnības.
Bieži vien veramās skapīšu durvis paliek atvērtas, tādēļ jābūt piesardzīgam- jāuzmana galva no sasitumiem un pat traumām.
Uz augšu veramas durvis sniedz Jums pārvietošanās brīvību- aizņem mazāku vietu telpā, turklāt tās fiksējas un nevar noslīdēt.